Kevään näyttelypäivitys

Vuorossa jokakeväinen yritys päästä vauhtiin blogin kirjoittamisessa. Tavalliseen tapaan aiheena on menestys näyttelyissä kotimaassa ja maailmalla.

Tuoreimmat tulokset tulivat tänään kolmannesta Pohjoismaisesta Valokuvamestaruuskilpailusta. Kahdeksasta lähetetystä kuvasta sain neljä hyväksyntää ja samalla täyttyivät Pohjoismaisen Valokuvausliiton (NFFF) ensimmäisen arvonimitason (NSMiF/b) pistevaatimukset. Muita mukavia uutisia on tullut alkuvuoden aikana Itävallasta Trierenberg Super Circuitista ja Suomen Kameraseurojen Liiton (SKsL) vuosinäyttelystä, josta kotiintuomisina oli näyttelyhyväksyntöjen lisäksi myös SKsL:n suurmestarin arvonimi.

Tie tulevaisuuteen

Yksi menestyneimmistä kuvista on viimekeväinen kuva Tie tulevaisuuteen (kansainvälisissä yhteyksissä Road to the future), joka on edellämainittujen lisäksi hyväksytty viime vuoden puolella SKsL:n seuracupissa ja kansainvälisessä 4th This Is Life -näyttelyssä. Kuvassa mallina toimi Sanni Pätäri, jonka ylioppilaskuvauksen yhteydessä kuva otettiin. Kiitokset mallin lisäksi myös avustajina toimineille Marika ja Oona Pätärille!

Niitto

Peräti kaksi Pohjoismaisen Valokuvausmestaruuskilpailun hyväksynnöistä tuli dronella otetuilla kuvilla. Toinen niistä oli edellisessä blogikirjoituksessa ollut Lastaus (Loading), toinen yllä oleva Niitto (Mowing). Molemmat menestyivät myös Trierenberg Super Circuitissa. SKsL:n vuosinäyttelyyn kokosin peltotyöaiheisista dronekuvista viiden kuvan sarjan Vuodenkierto, johon sisältyi Niitto-kuvan rinnakkaisruutu. Vaikka sarja olisi voinut olla yhtenäisempikin, oli tuloksena kuitenkin hyväksyntä.

Linnunrata ja revontulet

Linnunrata ja revontulet (Milky Way and Aurora Borealis) on yksi suosikkikuvistani viimeksi kuluneen vuoden ajalta. Pohjoismaisen Valokuvamestaruuskilpailun hyväksyntä on sille ensimmäinen. Kuva on sikäli erikoinen revontulikuvaksi, että se on otettu lounaan suuntaan, ei pohjoiseen. Revontulet olivat 7.10.2018 poikkeuksellisen voimakkaat ja niitä riitti myös etelän taivaalle, joten päätin kokeilla Linnunradan saamista samaan kuvaan revontulten kanssa. Sattumalta sen illan revontulissa oli vielä lisänä tarjolla harvinainen punainen SAR-kaari, joka kruunaa kuvan.