SaariBlues 2018

Blogikirjoituksia tulee edelleen harvakseltaan. Tämänkin aihe on jo melkein kuukauden takaa. Ei siksi, etteikö aiheita olisi, mutta maatilan töissä alkukesä on hyvin kiireistä aikaa, varsinkin kun suhteellisen lämmin sää pitää tahdin tavallistakin tiiviimpänä, ja blogin kirjoittaminen tuntuu aina jäävän viimeiseksi.

SaariBlues 2018 järjestettiin Viikinsaaressa Tampereella 9.6.2018, kauniina lauantai-iltana. Paikalle oli saapunut noin 1200 bluesin ystävää. Ohjelmaa oli vuorotunnein ulkolavalla ja viereisellä tanssilavalla. Ulkolavalla esiintyivät Wentus Blues Band, Ina Forsman ja Erja Lyytinen. Keskityn tässä ulkolavan esiintyjiin, joista kertyi parempaa kuvamateriaalia, mutta mainittakoon tanssilavan esiintyjätkin: Candyland Crowdads, Joe Vestich ja Jo’ Buddy.

Wentus Blues Band oli ulkolavan ensimmäinen esiintyjä ja oli jo ehtinyt aloittaa, kun ehdin paikalle. Bändi tunnetaan ahkerana keikkailijana ja historiaa on takana jo 32 vuotta. Kokemus näkyi, soitto oli upeaa ja meininki hyvä. Laulaja Juho Kinaret on selkeästi showmies.

Wentus Blues Band: Pekka Gröhn (koskettimet), Niko Riippa (kitara), Daniel Hjerppe (rummut), Juho Kinaret (laulu) ja Robban Hagnäs (basso)
Juho Kinaret

Ulkolavan toisena esiintyjänä oli upeaääninen nuori blueslaulaja Ina Forsman.

Ina Forsman
Saksofonisti Sirpa Suomalainen

Ulkolavan viimeisenä esiintyjänä oli Erja Lyytinen. Tungos lavan edessä oli aivan eri luokkaa kuin aiemmin illalla, joten en ollut ainoa, jolle Erja oli illan tähti. Hyviä toki olivat kaikki muutkin. Erjan bändi oli kutistunut trioksi, mutta se, mitä kosketinsoittajan puuttumisessa menetettiin, voitettiin keikan uskomattomassa energisyydessä. Seitsemäs näkemäni Erjan keikka ja kaikista paras!

Erja Lyytinen

Erja Lyytinen, rumpali Iiro Laitinen ja basisti Tatu Back
Keikan päätteeksi virallinen kuvaaja otti kuvan Erjasta ja bändistä. Päädyin itsekin kuvan kulmaan (löytyy SaariBluesin Facebook-sivulta).